Lansinoh Moederdag Mamashuisje

Een bedankje voor mamzelf!

Het is weer Moederdag.. 

 

De een viert het wel, de ander niet. Je viert het niet omdat je het misschien ”onzin” vindt of omdat het een verdrietige of confronterende dag is… 

Bijvoorbeeld als je je kindje verloren bent, dan voel je alleen maar leegte. Je moedergevoelens en moederliefde wat je zo graag kwijt wilt, maar het niet kunt geven. 

Voor alle lieve sterrenmama’s en sterrenkindjes steek ik morgen een kaarsje aan. Om een hart onder de riem te steken.

Een gedichtje voor alle sterrenmama’s :

 

”Een moeder ben je in je hart
Een moeder ben je met je ziel en zaligheid
Een moeder mogen zijn
Dat is de grootste kostbaarheid
Ook als je je kindje niet bij je kunt dragen
Een moeder ben je voor altijd. ”

 

Moeder mogen zijn , of een moeder mogen hebben is niet vanzelfsprekend. En is iets waar we dankbaar voor mogen zijn. En nu zelf om mama te mogen zijn worden veel dingen die je doet wél vanzelfsprekend. Of het gaat automatisch. zoals de boterhammetjes klaarmaken, schone kleertjes aan, spelen met de kindjes, etc. 

Hoe mooi is het dan om zelf even stil te staan bij het gene wat je allemaal doet, voor je kindjes, je man/verloofde/partner/vriend..? Natuurlijk doe je het uit liefde, maar toch is het iets waarbij je jezelf eigenlijk bijna altijd wel vergeet.. Juist hiervoor is Moederdag dan een mooie dag om jezelf te bedanken! Al het harde werk wat je doet als mama zijnde, daar mag je zeker trots op zijn.

Lansinoh benaderde me om een brief te schrijven aan mezelf. Wat een mooie gedachte en zeker een inspiratie om zelf een blog hierover te schrijven.

Deze brief schreef ik aan mezelf:

”Mama zijn is hard werken. Dat is 1 ding wat zeker is.. Maar het is juist de beloning die je terug krijgt, dat maakt het hele moederschap zo bijzonder en waardevol! Geen enkele fulltime baan of de meest verdiende baan kan hier aan tippen. Speciaal op Moederdag mogen we alle mama’s bedanken. Ook onszelf dus want dat doen we vaak niet of vergeten we zelfs. Wat is dan mooier om op deze dag even stil te staan bij wat je allemaal als mama doet en waar je trots op jezelf kan zijn ?

Even een besef momentje dus..

Waar ik trots op ben? En mezelf voor wilt bedanken?

Dat ik een rots in de branding ben! Dat ik mijn gezin, ons gezin, mijn jongens, onze jongens zo goed verzorg en zorg dat alles zo soepeltjes  mogelijk verloopt. In zoverre dit kan, #momlife

Mijn vriend heeft een carrière switch gemaakt en vergde ook van mij veel energie. Namelijk dat ik af en toe een paar dagen tot een week er alleen voor stond met 2 kindjes. 1 newborn en 1 dreumes.

En dit gebeurde dus in totaal 3x. Toen Devlin 2 weekjes oud was en de laatste keer dat Devlin 2 maandjes oud was.

Van het hele dag ritme tot het avond ritueel.  Van luiers verschonen, Rhydian zijn boterhammetjes smeren, Devlin voeden, tot spelen en gek doen. Ik zorgde dat de jongens het naar hun zin hadden

Het is allemaal goed gegaan. Zeker met ups and downs. Iedereen was trots op me, opa, oma en papa, dus kan ik ook trots op mezelf als mama zijn!

Waar bedank jij jezelf voor als mama zijnde ?

Liefs,

Karine ”

Doe je ook mee? Schrijf je ook een brief aan jezelf en bewaar hem. Mooi voor nu en leuk voor later!

 Kijk even op mijn Instagram en tag me dan! Dat zou ik super leuk vinden.

Heel veel liefs en een fijne Moederdag, 

Karine
Mamashuisje.nl

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *