borstvoeding borstontsteking mamashuisje.nl

Help : weer een borstontsteking!

Lieve lezers,

Eindelijk weer eens een blog op mijn eigen website. Ik weet duidelijk mijn goede voornemens al voor 2020 hihi!

10 maanden…, ik geef nu ruim 10 maanden borstvoeding. En wauw, wat ben ik trots op mijzelf, op Devlin, op Mitchell en natuurlijk op mijn lichaam! Vanaf het begin zijn we al een super team. En nu? Lees gauw verder..

Dag 10

Wat gebeurde er toen? Nou, toen had ik mijn eerste borstontsteking in Devlin zijn borstvoedingsavontuur. Auw, wat was dit pijnlijk. De huisarts werd gebeld en ik kreeg meteen een antibiotica kuurtje. Ook had ik een koud kompres laten halen. Deze verlicht de ontsteking en zodra je dan weer gaat voeden, even een warm kompres op je borst leggen. Dit zorgt ervoor dat er wat sneller melk uit je borsten komt. Die kou vond ik echt verschrikkelijk..

Gelukkig ging het na 3 dagen weer beter en was de ontsteking zo goed als weg. Ik had gelukkig geen last van een verminderde melkproductie. Waarschijnlijk dronk hij even minder, of minder goed de borsten leeg waardoor ik dus een ontsteking kreeg. Maar goed, we konden nu gewoon weer verder gaan genieten.

 

Van de zomer..

Maand 10


Nu bij 10 maanden.. (ik heb iets met tienen), heb ik wederom een borstontsteking. Nu dus aan 1 kant. Ik had er al een paar dagen last van, maar ik dacht dat het wel weer weg zou gaan met masseren, leegkolven na een voeding, en kou en warmte erop.. Ik had het immers al eerder gehad.

Maar helaas, ik ging me steeds beroerder voelen. Koorts kwam opzetten.. Brr.. Ik belde de huisarts en ook dit keer kreeg ik een kuurtje. Deze moest ik 1,5 week slikken. Wat is antibiotica eigenlijk troep.. Ik voel me er ziek door, misselijk en duizelig en wat buikkrampen.. Anyway, de borstontsteking wordt al veel minder gelukkig. Hier doen we het voor!

Alleen met aanraking en het voeden is nog niet geheel pijnloos.. Ook merk ik dat mijn melkproductie ver achteruit is gelopen. Met kolven haal ik er zo weinig uit, dan zou ik bijvoorbeeld 2x of 3x moeten kolven om 1 voeding bij elkaar te krijgen. Maar nu even blij dus dat Devlin super weinig melk drinkt, ook uit zijn flesje. Gelukkig is Devlin nog tevreden met fulltime voeden. Alleen hij wordt nu wel weer wakker ’s nachts. Hopelijk van korte duur..

 

Betekent dit het einde van ons borstvoedingsavontuur?

 

Eerlijk? Als mijn melkproductie niet verbetert of Devlin gaat steeds moeilijker drinken overdag (hij drinkt ’s ochtends en ’s middags voor of na zijn dutje, en dan helemaal in een donkere kamer), dan bouw ik rustig af. Soms kolf ik even tussendoor als er lang tussen zit en hij dan nog steeds niet wilt drinken, maar dat ga ik helemaal niet meer doen nu. We bouwen langzaam af, en zolang hij nog wel wilt drinken op bepaalde momenten, bijvoorbeeld ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds en ik nog melk heb vindt ik het prima!

 

 

Mijn doel is : 1 jaar borstvoeding! Wiehoeee, bijna!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *