Mamashuisje Rhydian stoppen speen

Hoe wij dag hebben gezegd tegen de speen van Rhydian!

Mama zijn is …

trots en verdrietig tegelijk zijn over hoe groot je kindje al is.

Het gaat zo hard! Wat ze allemaal al begrijpen, het bereiken van zoveel nieuwe dingen. Ontwikkelingen waar je nooit hebt bij stilgestaan.. Van die leuke slikmomentjes, zoals mijn baby is geen baby meer.

 

Mamashuisje Rhydian stoppen speen

Waarom we zo trots zijn op Rhydian?

Afgelopen week waren we bij het consultatie bureau voor Rhydian. Dat doen ze hier als je kindje 2 jaar is geworden. Prima, ik was zoiezo benieuwd hoelang Rhydian zou zijn. Nou, 86,5 cm en 12 kg. Dus ja, klein maar fijn zeg ik. Ook ging ze spelendcggd bbhyerwijs kijken wat Rhydian kan en begrijpt. Dat ging ook super goed. Hij moest blokjes bouwen, de bal pakken. Daarna ging ze in zijn oogjes kijken, en zijn mondje. De tandjes staan nu meer naar achter, en dit komt dus door de speen. Wij als ouders hebben dit helemaal niet gezien.. Dus we zijn blij dat dit op tijd gezien is.

Nadelen van de speen:
– Overbeet (dus eigenlijk wat Rhydian heeft)
– Spraakproblemen, zoals slissen
– Afhankelijk zijn van de speen, eigenlijk verslaafd zijn aan

We gebruikten de speen vanaf zijn 1e jaar eigenlijk alleen nog in bedje en in de auto. En natuurlijk op hele drukke dagen, zoals vroeg opstaan of laat weg zijn nog. Maar niet tijdens het lopen of spelen. Dus dit was al een goede afbouwing. Alleen voor het slapengaan bleef nog wel een dingetje. Dat was ook nog zijn enige troostmiddel en waar hij dus rustig door werd. Dan komt je schuldgevoel weer naar boven als ouder zijnde. Dus ja, het stoppen was nog niet aan de orde. Tot het laatste bezoekje aan het bureautje dus. Ze zei wel, doe het misschien dan rond Sinterklaas. En stop hem in zijn schoen en de volgende dag ligt er een cadeautje in. Maar ja, wij dachten, laten we er dan gelijk maar voor gaan. Wat vonden we dit moeilijk zeg.. Maar goed, doorzetten is the magic word.

Hoe hebben we dit aangepakt?

Maandags waren we dus bij het bureautje, en hebben we eigenlijk van meet af aan al uitgelegd aan hem. Dat de speen niet meer goed was voor hem, en au was voor zijn tandjes. Misschien een beetje overbarig, maar goed, de kleintjes hebben meer door en begrijpen meer dan dat wij denken. Dus dit hebben wij elke dag voor het slapengaan verteld. Zijn middag dutje en ’s avonds voor het slapengaan. Dat hij binnenkort dag moest zeggen tegen zijn pluissie (speen). Zijn speentje wat aan zijn knuffeltje zit, is een soort vleermuisje. En dit leek hij te begrijpen.

 

Mamashuisje Rhydian stoppen speen
Pluissie
Woensdag

Zijn middagdutje was het laatste dat hij nog met zijn speentje mocht slapen. ’s Middags was nog geen succes. Tip 1: We zeiden : ” Geef de speen maar aan de baby, aan Devlin. ” Maar goed, dit wilde hij niet. Dus tip 2 : ” Leg je speentje maar onder je kussen, en dan komt de spenenfee en die neemt het mee en dan is de speen weg. Dit ging verrassend goed. ’s Avonds voor het slapengaan hebben wij het rustig uitgelegd. Rhydian begreep het, zo leek het dan, en hebben we een dieren boekje gelezen en de geluiden nagedaan. Toen het boekje uit was, mest zijn boekje blijven in bed. Opengevouwen en wel, en moest op zijn kussen liggen. Daarna ging hij met zijn hoofdje op zijn boekje liggen en viel hij zo rustig in slaap. Zonder gehuil, of wakker worden ’s nachts. Apetrots zijn wij dan ook!

Daarna ging hij met zijn hoofdje op zijn boekje liggen en viel hij zo rustig in slaap. ”

En ja hoor, vanmorgen lag er een kadootje onder zijn kussen. Hij had het zo goed gedaan! Wat een grote jongen! En zo doen wij iedere ochtend een kadootje in zijn schoen, ook om alvast te wennen aan Sinterklaas straks. Ach, het kan niet vroeg genoeg beginnen toch..? En als het maar werkt. Dit doen wij tot het helemaal normaal voelt. Vanavond was het even weer huilen op de commode, heb het Rhydian weer uitgelegd, gaf ik hem afleiding om over de diertjes te beginnen en dit werkte ook! Weer zijn dierenboekje erbij gepakt, samen even weer geluidjes nagedaan en toen was het weer zijn boek openvouwen en zijn hoofdje erop. En oogjes dicht en slapen maar. Trots, trots , apetrots!

En morgenochtend krijgt hij weer een kadootje. Gewoon, omdat hij het verdient!

Daag speen

One Response

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *