Mijn ritme met 2 kindjes

Lieve lezers/volgers,

Zo nu en dan krijg ik de vraag hoe mijn ritme is met 2 kindjes en hoe zo een dag er dan uit ziet. Dit is een indicatie. Niet dat alles precies op de minuut aankomt. ๐Ÿ™‚

Sinds de nieuwe baan van Mitchell ben ik ook 2x in de week 24 uur alleen met de kids.

Een dag kan er dan zo uit zien:

08.00 Devlin wakker
Devlin wordt รณf de ene keer rond deze tijd wakker รณf rond 09.30. Dus schrijf ik zijn ritme hier. Het verandert nogal wanneer hij zijn voedingen krijgt. De laatste tijd is het weer een beetje zoeken. Maar als Devlin wakker wordt dan verschoon ik hem en kleed ik hem aan en krijgt hij zijn voeding. Ik geef nog borstvoeding en drinkt snel dus dat is fijn. Dan leg ik hem of op ons bed, met allemaal kussens om hem heen. Ons bed is 1.80 dus groot zat, of ik leg hem in de box. Even Babytv aan en hij is zoet zodat ik Rhydian uit bed kan halen.

09.00 Rhydian wakker
Gelukkig slaapt Rhydian zo goed. Ene keer is hij om 08.00 wakker en de andere keer rond 09.00. Dan haal ik hem uit bed, kijken we samen uit het raam en kijken we naar de vogels, vliegtuigen, naar de poezen die rondlopen en samen zingen. Dan verschoon ik Rhydian op de commode en verruil ik zijn pyjama naar kleertjes. Het liggen op de commode vindt hij niet altijd fijn, dus de ene dag gaat het makkelijker dan de andere dag. Een echte peuter dus. ๐Ÿ™‚ Dan zeggen we dag tegen Pluisje, dat is zijn vleermuis knuffel met zijn speen eraan. En deze legt hij dan op zijn kussen. Wij gebruiken zijn speentje alleen voor in bed. Een lopende dreumes/peuter met een speentje in vindt ik niets, dus voor ons werkt dit zo. Het naar bed gaan is dan ook een feestje want zo komt hij helemaal tot rust.

09.30 Ontbijt
Rhydian eet ’s ochtends altijd 2 boterhammetjes. Met pindakaas of met chocolade pasta. Dit eet hij altijd heel goed. Dan zet ik de t.v. aan en kijkt hij naar Alex en Gaby op Youtube. Zijn nieuwe guilty pleasure.

(09.30 Devlin wakker; nachtvoeding gehad)
Als Devlin rond deze tijd wakker wordt dan is zijn nachtvoeding rond 05.00 geweest en de laatste voeding rond 20.00. Maar dit is alweer eventjes anders (helaas). Als Devlin rond deze tijd wakker wordt dan haal ik eerst Rhydian uit bed en geef hem zijn ontbijt. En dan verzorg ik Devlin boven en voed ik hem beneden.

09.45 Huishouden
Als de jongens beneden zijn en ze wat spelen (samen). Dan ga ik aankleden en/of even de was aanzetten. Het aankleden en mijn make up aanbrengen gaat ook de ene keer makkelijker dan de andere dag. Soms willen de jongens mijn aandacht dus dan hebben ze niet zoveel geduld. En kan je voorstellen dat ik dan ook niet zo op mijn gemak kan aankleden.

10.00 Fruithapje Devlin
Als Devlin rond 08.00 wakker is dan krijgt hij rond deze tijd zijn fruithapje Geprakte banaan, of gewoon lekker makkelijk een bio potje. Hij eet dan een half potje.

10.30 Devlin dutje
Vaak is Devlin echt weer heel moe , als hij wakker is geworden om 08.00. Dan slaapt hij vaak even lekker een uurtje. Maar ook heel soms slaapt hij ineens heel lang tot 13.00. Dus dan weg ritme.

11.00 De deur uit
Vaak ga ik in de ochtend even lekker de deur uit met de kids. Ik ga met ze naar de speeltuin, naar de markt, met de trein of een rondje wandelen. ’s Middags weggaan doe ik liever niet, aangezien ze rond 13.00 naar bed gaan en Rhydian vaak rond 15.00 wakker is, vindt ik dat vaak weer laat om weg te gaan, of ik heb geen fut meer. En Devlin kan zelfs slapen tot 16.00/16.30. Dus dat is wel echt heerlijk, tijd voor mezelf maar ook tijd met Rhydian dan. Dan doen we vaak spelletjes samen, of speelt hij even zelf met de blokken.

11.30 Devlin fruithapje
Als Devlin rond 0930 zijn voeding heb gehad, dan krijgt hij nu zijn fruithapje. Of ik geef soms ook wel eens een broodje met pindakaas, boter of smeerkaas voor kids. Dit vindt hij super lekker! Liefst met zijn handjes eten. Dus wij geven naast gepureerd eten ook vaak een stukje wat hij uit zijn vuistje kan eten.

12.00 Lunch
Rhydian krijgt vaak rond deze tijd zijn lunch, wat kort tijd tussen ontbijt en lunch, maar dit kereltje heeft eigenlijk altijd wel honger. Wat hij het lekkerste eet is dan yoghurt met muesli/cruesli met aardbeien en frambozen. Ik probeer te variรซren met eten, dus soms krijgt hij ook crackertjes met appelstroop, smeerworst of vruchtenhagel. Rhydian is meer van het zoete beleg dan het hartige. Maar ik vindt het belangrijk dat hij ook dit leert eten, dus geef ik het hem wel gewoon. Gelukkig doen ze dit op de opvang ook. En daar eet hij ook erg goed.

13.00/13.30 Kids dutje
Vaak probeer ik de kids tegelijkertijd naar bedje te laten gaan. Zodat ik ook even tijd voor mezelf heb, en van de drukke ochtend (en nacht) bij te komen. Dan eet ik zelf even wat, kijk ondertussen Netflix of Videoland, en/of ruim ik wat op. Laatste tijd ben ik me gaan verdiepen in fotografie. Dus dan bewerk ik de foto’s, of kijk ik veel Youtube om ervaring en kennis op te doen. Soms doe ik ook even wat huishoudelijke taken.

15.00 Rhydian wakker
Vaak is Rhydian rond deze tijd wakker. Dan eten we samen een fruitje en doen we samen een vis spelletje, kleuren we wat, of spelen we in de tuin bij goed weer.

1600-1630 Devlin wakker
Als Devlin wakker is, voedt ik hem. En speel ik ook even wat met hem, of samen met Rhydian erbij.

17.00 Koken
Meestal zo rond deze tijd ga ik beginnen met koken. De jongens kijken even wat t.v. zodat ik rustig kan koken.

18.00 Eten
Rond 18.00 gaan we avondeten. De laatste tijd eet Rhydian weer super goed, dus even afkloppen. *klop klop*. Naast dat ik Devlin en soms Rhydian ook nog even moet assisteren, ondertussen eten geef, probeer ik zelf ook nog wat te eten haha. Dit is natuurlijk als ik alleen ben, anders verzorgt papa Devlin en mama Rhydian tijdens het eten. Dan ruim ik alles weer op en maak ik de keuken schoon.

19.00 Douchen
Om 19.00 gaan we bijna altijd naar boven voor het avond ritueel. Rhydian en Devlin laat ik samen douchen. Dat vinden ze zo leuk, spelen en gek doen met elkaar. Er worden heel wat kusjes gegeven. En als ze samen gek doen en lachen is dat zรณ leuk om te zien. Wordt dan weer opnieuw verliefd op mijn kinderen. En samen tandjes poetsen gaat dan ook gemakkelijker, aangezien Rhydian dit vreselijk vindt. Dus ”broertje” geeft het goede voorbeeld en dat zeg ik dan ook, en dan wilt Rhydian ook. En dan zingen we samen het liedje van Juf Roos, tandjes poetsen. Als papa er is, dan legt papa tijdens het douchen alles klaar, pyjamaatjes, de handdoeken en de gordijnen worden dicht gedaan. De airco doen we ook even aan als het zulke ware dagen zijn zoals vandaag. Als ik alleen ben, doe ik dit allemaal voor het douchen. Als ik alleen ben dan pak ik eerst Devlin, droog ik hem af en kleed ik hem aan. Dan leg ik hem terug in zijn bedje en speelt wat met zijn knuffeltjes. Rhydian zit ondertussen lekker te spelen in de douche. Daarna gaan we naar Rhydian zijn kamer, droog ik hem af en kleed ik hem aan. Ook gaat Pluisje (speenknuffel) in zijn mond en dan komt hij tot rust. Het douchen en naar bed gaan is nooit een strijd, dat vindt hij heerlijk.
Ondertussen zingen we wat af en dan leg, of gooi, ik hem in bed. Vliegtuigje vindt hij super leuk en hij slaapt op zijn buik, dus ligt hij gelijk goed. Zijn muziekballon van CamCam gaat aan, we geven een kusje en zeg hem dat mama en papa altijd van hem zullen houden en daarna gaat hij lekker slapen. Ook zeggen we dag tegen alle diertjes in de lamp. Beer, vogeltjes, konijntjes. Vaak praat hij nog even wat, maar algauw valt hij in slaap.

20.00 Devlin voeden
Dan ga ik naar Devlin, die ondertussen al een beetje ongeduldig begint te worden. Dan gaan we naar onze slaapkamer en voed ik hem op bed. Hij drinkt heel snel en valt hij snel in slaap. Dan kan ik hem zo wegleggen in zijn bedje. En als hij nog wakker is als hij uitgedronken is, dan kan ik hem ook wakker in zijn bedje leggen. Dus dat is heel fijn. Vaak speelt hij dan even wat, of draait hij van zijn rug naar buik en dan draai ik hem weer teurg en valt hij in slaap. Met deze warme dagen kost het soms even wat meer moeite. Ze slapen dan alleen in een luier.

20.30 Mama en papa time
Dan ga ik lekker douchen, en dan ga ik nog even wat met mijn foto’s aan de slag. Of ik schrijf een blog en werk ik aan mijn website. Vaak kijk ik ook even Videoland of Netflix. Een heerlijke latte macchiato drinken hoort er ook bij.

23.00 Devlin wakker maken en voeden
Voorheen, tot zijn 4e maand, kon ik deze voeding weglaten en sliep hij van 20.00/20.30 tot 06.00/07.00. De laatste weken werd hij ’s nachts wakker, 2 of zelfs 3x. Dus de laatste week maak ik hem dus wakker rond 23.00 en drinkt hij en leg ik hem algauw weer in zijn bedje. Dit gaat ook erg makkelijk, gelukkig. Ook had ik gekolfde melk gegeven met wat granen erin, dus een papfles gemaakt. Maar ik liep telkens te klooien met die speen. Of het was teveel pap of het ging veel te snel. Ook merkte ik dat hij krampjes kreeg ervan en niet zo makkelijk in slaap viel dus. Dus nu is het gewoon weer de borst geworden. Nu slaapt hij dan tot 06.00/07.00. Dus mijn nachtrust is weer terug. Heerlijk!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe ons ritme inmiddels is. Ook als papa weg is, dan vinden we altijd wel weer een weg hierin. Maar met papa erbij is het toch veel makkelijker en leuker natuurlijk.
Misschien heb je hier wat aan en heb ik je wat tips gegeven.

Veel liefs en een dikke kus van Rhydian en Devlin,

Karine.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *