Zwangerschapsshoot Mamashuisje

Onze weg naar ons 1e wondertje

Zoals velen van jullie weten ben ik zwanger van baby nr 2. It’s another boy! Een broertje voor Rhydian.Wordt een echt mannenhuis, hihi. Veel van jullie weten niet dat ik een aandoening heb..

 

 pcosmamashuisjeWat is PCOS?

Je hoort het nu steeds vaker maar toch moest ik vorig jaar even checken wat het nou precies was. PCOS komt voor bij vijf tot tien procent van alle vrouwen.  Het is de afkorting voor polycysteus ovarium syndroom. Dit betekent dat er meerdere  vochtblaasjes in de eierstok zitten.

 

                                                        Symptomen

  • geen of onregelmatige menstruatie;
  • teveel mannelijk hormoon in je lichaam;
  •                                                   veel kleine eiblaasjes (follikels) in de eierstokken (wordt met een echo vastgesteld).De belangrijkste korte termijn gevolgen van PCOS zijn overbeharing, acné en verminderde vruchtbaarheid.

Onze weg naar ons 1e wondertje

Hoe ben ik hier achtergekomen?

In 2016 hadden we besloten om een gezinnetje te willen vormen. Ik was al vanaf mijn 12e aan de pil. Omdat ik een hele heftige menstruatie had, en toen was dat heel normaal om dan maar aan ‘de pil’ te gaan. En inderdaad , ik vond het al een opluchting en ik kon zelfs mijn menstruatie regelen. Op doktersadvies mocht ik de pil 3 maanden doorslikken.

Dit is geen natuurlijke menstruatie dus ik heb het ook nooit geweten dat ik PCOS heb, totdat ik ging stoppen met de pil.

In oktober 2015 ben ik gestopt met de pil.

In december 2015 had ik nog geen menstruatie en na tientallen negatieve zwangerschapstesten vond ik het maar vreemd. Maar ja, je lichaam moet immers ”ontpillen”.

In januari 2016 had ik ineens een positieve zwangerschapstest omdat ik nog steeds geen menstruatie had wilde ik nog eens testen voordat ik de huisarts zou bellen.

Helaas is dit geëindigd in een miskraam. Wil je dat ik hier ook een blog over schrijf? Laat dan een berichtje achter.

Na maandenlang (!) bloedverlies, lees –> elke dag bloedverlies,
3 buikoperaties verder in het ziekenhuis, die ook niet wisten wat er aan de hand was met mij, ben ik op aanraden van naar het Womens Health Care Center in Amsterdam gegaan. Wat een top gynaecoloog! Na vele inwendige echo’s en bloedonderzoeken, soms wel 3x in de week, is zij erachter gekomen dat ik PCOS heb. Dit heeft allemaal zo een 8 maanden geduurd na de miskraam.

Toen ging het balletje rollen. Ik kreeg eerst Duphaston, dat is een menstruatieopwekker, bij mij was dat niet echt nodig, maar het zorgde ervoor dat alles schoon werd. Daarna kreeg ik een dosis Clomid van 50 mg, dit zorgt voor de groei van eicellen. Bij mij blijven ze te klein om bevrucht te worden, en door dit hormoon kunnen ze mooi gaan groeien tot een volwaardige eicel.
Helaas bleek deze dosis van 50 mg te weinig en deed het vrijwel niks. Dus de cyclus werd afgebroken, dus ik werd weer ongesteld.

Ook kwam onze vakantie er tussen, het was zo mooi geweest om dan lekker op vakantie te gaan met goed nieuws.

Maar het was niet anders en we hebben alsnog een hele mooie vakantie gehad, we gingen cruisen door de Caraïben.

Na onze cruisevakantie zijn we gelijk naar de gynaecoloog gegaan en heb ik 100 mg Clomid gekregen.  Na deze kuur werden er follikelmetingen gedaan, om te kijken of de eitjes goed groeiden en wanneer je ongeveer een eisprong kan verwachten.

Er werden 2 eitjes gevonden, yeah! De gynaecoloog vertelde ons het gezellig te maken de komende dagen, en dat hebben we gedaan.

Dan daarna moet je 14 dagen wachten om te weten of het raak is. Dan kan en mag je eindelijk testen!

 

Zie hier het resultaat… ZWANGER!!

Zwangerschapstest Mamashuisjeeerste echo mamashuisje

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *