geef je nog steeds borstvoeding

”Geef je nog steeds borstvoeding ? “

❧ Disclaimer : Alles wat telt is L-I-E-F-D-E !

”Geef je nog steeds borstvoeding en hoelang wil je hier nog mee door gaan”?

Tja, dit zijn vaak vragen die ik nu krijg. Goed bedoeld of niet.. ik heb vaak het idee dat ik mij toch moet verdedigen of soort van verontschuldigen.

Ons avontuur

Mijn borstvoedingsavontuur met Devlin gaat zo goed! Ik heb altijd geroepen dat hij een natuurtalent is. Want dat is het. Ieder kindje is anders, iedere mama is anders. Vanaf het moment dat Devlin geboren is dronk hij meteen aan de borst. Gelijk een mooie hap en je hoorde de melk eruit stromen. Wauw, dit moment …kippenvel..

Devlin groeit hard, en drinkt snel. 5 minuutjes, en hij is al klaar. Dit was zo nieuw voor mij. Rhydian heb ik ook borstvoeding gegeven. Maar dit ging een stuk moeilijker. We kwamen er na een paar dagen achter dat hij een verkort tongriempje had. De lactactiekundige kwam hierachter. Kraamverzorgers, verloskundigen, die zagen het niet..

Ondertussen heb ik elke dag gekolfd, tepelhoedjes gebruikt, om toch die productie op gang te houden. En ja, dit was zwaar. Maar op dat moment ervaar je alles zó anders. Achteraf gezien en nu gelezen denk je : ”Mens was er mee gestopt”! Maar nee, ik ben geen opgever want IK wilde dit zo graag dus ik ging ervoor. Mijn vriend steunde me zo goed, en dit was zo belangrijk en fijn! (ik wil wel zeggen dat als je als mama er zelf aan onder door gaat en je tegen een depressie aanloopt, of je geniet niet meer van je kindje of alles eromheen.. dan zegt je hart en je gevoel wat te doen. Luister niet naar het stemmetje  “dit moet” , “of het is het allerbeste”, luister niet naar je hoofd maar naar je hart.

Op de 10e dag werd zijn tongriempje gekliefd/geknipt. Ik kon dit niet aanzien en ik ben, huilend, op de gang blijven wachten, en papa ging mee met zijn zoon. Wat een held!

Ik mocht Rhydian gelijk voeden en dat ging eigenlijk verbazingwekkend goed!

Uiteindelijk met ups en downs bleef ik voeden. Soms uuu-ren aan de borst.. op den duur word je gek, of denk je wat overkomt me nou. Dit ‘hoort’ niet.. 

Na 2 maanden ging het best goed. Niet wetende dat het nog beter kon natuurlijk. Want ja, 1e kindje. Alles is nieuw!

Tot 4 maanden… tjah… Rhydian had er genoeg van.. dus toen heb ik elke dag, fulltime gekolfd tot en met 8 maanden.. (toen ging ik aan de hormonen voor een tweede kinderwens). Ik heb het vaak nog geprobeerd, maar nee, overstrekken en huilen was het resultaat. En dat wil je niet. Je wilt een blije baby, dat betekent ook een blije mama! Weer achteraf, denk je, “hoe heb ik dit allemaal gedaan? ” Je doet het zonder nadenken. Je gaat er in mee.

Nu bij Devlin, wauw, wat een verademing! Snel drinken, veel slapen! (de 1e 4 maanden echt een geweldige slaper).  Waarom zou je flesvoeding geven als je binnen 5 minuten klaar bent?  Bij Devlin heb ik minder vaak gedacht : ”Ok, nu ga ik stoppen”.  Want let’s face it, we denken het allemaal wel eens. Op het moment dat hij niet doorslaapt, of te afgeleid is, niet drinkt (dat je alsnog moet gaan kolven) en dan erna ineens wel weer wilt drinken.. dit hoort erbij en wil niet zeggen dat dit niet kan bij flesvoeding.. 

De laatste 3 nachten –> Hallelujah! Hij slaapt weer door en hoe! Van 19.30 tot 08.00 en vanochtend zelfs tot 09.00!  ( ja ook op borstvoeding kan dit)

Nogmaals, ik ben pro-borstvoeding en niet tegen flesvoeding ! Rhydian heeft hier een combi van gehad!

Nu Devlin bijna 10 maandjes oud is, krijg ik steeds vaker de vraag hoelang ik nog hiermee wil doorgaan.. Goed bedoeld of niet.. je gaat toch ook niet vragen aan een flesvoedende mama hoelang ze haar baby nog melk wilt gaan geven?

Dit zeg je niet tegen of vraag je niet aan een borstvoedende of kolvende mama:

1. ”Hoelang wil je hier nog mee doorgaan?”

2. ”Moet hij nu alweer drinken?”

3. ”Moet je nu alweer kolven?”

4. ”Mijn kids zijn nooit ziek en ze hebben nog nooit borstvoeding gekregen .. ”

5. ”Hoevaak drinkt hij ‘snachts?”

6. ”Heb je wel genoeg voeding in je melk?”

7. ”Ik ben blij dat ik dit allemaal niet heb gehad..”

8. ”Tegenwoordig is flesvoeding net zo goed als borstvoeding.. ”

9. ”Krijgt hij wel genoeg ?”

10. ”Sommige moeders vinden het lekker .. ” 

Dit zijn er maar een paar…

Ontmoedig elkaar niet, moedig elkaar wel aan!

Wij mama’s kunnen al behoorlijk onzeker zijn. Want ja moeder zijn en opvoeden komt allemaal zonder gebruiksaanwijzing. Dus wij doen ook allemaal maar wat. Maar wat we wel doen, is ons best! Dit is niet alleen in de vorm van fles-borstvoeding, maar alles wat er bij komt kijken. 

Ik zeg altijd maar : L-I-E-F-D-E , dat is alles wat we willen geven!

Wees gewoon wat liever voor elkaar en complimenteer elkaar.

❥ Mocht je in een situatie zitten en je ziet borstvoeding geven even niet meer zitten, lees dan mijn blog. Een steuntje in de rug. Het is hard werken, maar wat doe je het goed! 

Heb je deze gedachtes vaker en geniet je niet meer, zoals ik al eerder zei, luister naar je hart en die wijst je de weg. Want je gevoel, je MAMA- gevoel is ALTIJD goed!

Liefs,


Karine

Devlin mamashuisje.nl schattigebabykleertjes

Boys Musthaves + kortingscode Schattigebabykleertjes

Lieve lezers,

Hi Lieverds, (ja met een hoofdletter L),

Vinden jullie het ook soms lastig om je kleintje leuk aan te kleden? Althans, ik wel.

Er zijn zóveel webshops die gave (baby) kleertjes verkopen. Webshops die je via Google vindt, of via Instagram/Facebook. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Ik kan uuu-ren spenderen om de leukste setjes te combineren. En niet altijd omdat ik dat zo leuk vindt haha! Maar omdat er zoveel leuks is!

Vandaar dat ik de leukste outfits wil delen van de boys, en vooral die voor de feestdagen leuk zijn! Ik heb shoptegoed gekregen en deze outfits heb ik zelf gestyled.

(Sorry voor de mama’s met
dochters
.)

Waar ik heel graag bestel is bij www.schattigebabykleertjes.nl.  En ja, ik heb
wat gave kleding toegestuurd gekregen (ik heb ook een deel zelf betaald), en nee ik schrijf deze blog niet vanwege dit, maar omdat ik deze webshop echt super vindt. Ik heb trouwens meerdere keren hier besteld, vóór deze gave samenwerking!

Wat ik handig en belangrijk vindt tijdens online shoppen is, dat het overzichtelijk moet zijn, snel, filters kan instellen, en ohja, af en toe kortingen hebben! Lage of gratis verzendkosten, gratis retour, achteraf betalen, en een snelle levering vindt ik een must.

Top 10 merken (voor jongens)

1. Tumble ’n Dry
2. Name it
3. Z8
4. Koko Noko
5. Quapi
6. Noppies
7. Dirkje
8. Your Wishes
9. Vingino
10. Levv

 

Devlin Name it Schattigebabykleetjes
Dit shirtje is van Name it. Nu nog alleen nog in het grijs verkrijgbaar.De feestcollectie shop je nu al een tijdje. Ik vindt deze collectie super
leuk! Gewoon clean, rustig maar toch feestelijk. De kleine details zoals de
bretels op zijn shirtje maken het helemaal af. Deze feestcollectie shop
je hier. Het bijbehorende jasje heeft Rhydian ook!

 

Rhydian Tumble 'N Dry Schattigebabykleertjes
Rhydian straalt

We waren bij de Intratuin en er was een speciaal fotohoekje gemaakt dus dit kwam super goed uit! Het setje is van Name it. Het shirtje shop je hier. En hier het broekje. Het broekje past perfect bij het shirtje, aan de zijkant zitten er namelijk ook gele details. De sokjes zijn van Ter Stal.

 

Rhydian Name it mamashuisje.nl schattigebabykleertjes

Ook had Rhydian een spijkerbroekje nodig. Dit is altijd goed. Ik vindt dit

zo stoer staan. Een spijkerbroekje is onmisbaar. (HELP, we hebben er weer een paar nodig) #groeispurt. Het broekje is van Name it en shop je hier. Het broekje maak je vast met touwtjes en super soepel.

Toevallig is de jas ook van Tumble ‘N Dry.

Die hebben we vorig jaar al gekocht, en ja, hoe bijzonder, hij kan hem nog steeds aan! Of… we hebben hem vorig jaar veels te groot gekocht.. oeps.

 

Super lekkere en comfy pantalon. Hier zit lekker stretch in en sluit fijn aan. Zit niet strak, en zit als een joggingbroek maar dan in een net jasje (of broekje) 🙂 Shop je hier! Ook van Name it! Ook in het zwart verkrijgbaar.

 

 

 

Devlin mamashuisje.nl musthaves boys schattigebabykleertjes.nl

Bij deze ook nog 1 van mijn favoriete outfit van Devlin! Past super goed bij de komende feestdagen. Alhoewel, dat mag geen excuus zijn want ik vindt dit boxpakje bij elke gelegenheid leuk staan.

Dit boxpakje shop je nu hier!

 

Ik hoop dat je de blog leuk vond en dat je inspiratie heb kunnen opdoen om te gaan shoppen voor je kleintje(s).

Veel liefs,

Karine

 

 

En hier dan de veelbelovende kortingscode: 12,5 % korting op alles
De code is geldig tot en met 1 januari!

 

—> Mamashuisje <—-

Mamashuisje.nl Wereldlichtjesdag Miskraam

Wereldlichtjesdag 2019

Lieve lieverds,

Vandaag is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 steken alle mama’s, papa’s, opa’s of oma’s, of gewoon als je hierbij stil wilt staan en een kaarsje wilt branden voor alle kindjes die worden gemist.

Je kindje kan overleden zijn of dat je een miskraam hebt gehad, of misschien heb je je zwangerschap moeten afbreken, je kindje ter adoptie heb afgestaan. Je kindje kan misschien vermist zijn en zo eventjes wilt herdenken. Wat ook een gemis kan zijn is dat je ongewild kinderloos bent. Dit is dan een moment om hier bij stil te staan.

Vlinder
Ook wij branden vandaag wederom weer een kaarsje. Het altaartje van Vlinder brandt al sinds vanmiddag.
Ik heb eerder al een blog geschreven over onze Vlinder. Wij weten niet of ze een jongen of meisje was. Vandaar de naam Vlinder. Elke keer als we een Vlinder zien, dan voelt het of hij/zij weer even bij ons is.

Je kan en mag misschien wel denken, hoe kan je een klein frummeltje missen als hij/zij nog maar zo kort bij je is en nog zo klein is? Ik denk dat je dit alleen kan ervaren als je het, helaas, zelf hebt meegemaakt..


Nou, zodra je weet dat je zwanger bent, gaat ervan alles door je heen en zie je jezelf al lopen achter de kinderwagen, gebroken nachten hebben, de 1e lachjes zien.. Een toekomst is wat je ziet.. Dit komt allemaal samen met je kindje. Je kindje groeit niet alleen in je buik, maar ook vanuit je hart en gedachten. En dan ineens, krijg je nieuws, een klap en valt dit allemaal uiteen..

Mamashuisje.nl Wereldlichtjesdag Miskraam

Ik was 11 weken zwanger van Vlinder. We kregen de eerste termijnecho. En toen was het dus niet goed. We kregen te horen, en te zien, dat er geen hartslag (meer) te vinden was. Zowel niet met de uitwendige echo als de inwendige echo… Hij/zij heeft wel geleefd, want het was gegroeid tot 9 a 10 weken zwangerschap.

Hij/zij zou nu 3 jaar en 3 maanden zijn. Ik denk er nu minder vaak aan nu mijn boys er zijn. Niet omdat ik hem of haar niet mis, maar ik zo dankbaar ben voor mijn gezonde zoontjes. Vandaag denk ik even extra aan hem of haar. Hoe zal hij/zij geweest zijn? Net zo een boefje als Rhydian en net zo vrolijk als Devlin? We zullen het ooit weten..

Vlinder zal altijd bij ons horen. Net als alle andere prachtige en stralende sterretjes aan de hemel. Je bent niet alleen..

Soms heb ik het gevoel dat ik dit niet mag denken of voelen, want ja een miskraam.. Dat gebeurd toch zo vaak? En ja, er zijn toch wel ergere dingen op de wereld? Is het minder erg als een voldragen kindje of een kindje wat op (latere) leeftijd overleden is? Dat kunnen we niet voor een ander bepalen of voelen.. We voelen allemaal een leegte.. En een leegte die we nu een beetje kunnen verwarmen. En opvullen met extra liefde.

Mamashuisje.nl Wereldlichtjesdag Miskraam
Toeval bestaat niet.. Terwijl ik deze blog aan het schrijven was, maakte Rhydian ondertussen een Vlinder van klei.

Daarom vindt ik het zo mooi dat Wereldlichtjesdag bestaat. Zodat je weet dat je niet alleen bent, en letterlijk het allemaal eventjes wat lichter maakt..

Een warme en lichte Wereldlichtjesdag gewenst.

Veel liefs,

Karine