Mamashuisje 40 weken zwange

Zwangerschapsupdate: 40 weken zwanger!

Hi lieve lezers,

Na een rustige tijd op mijn blog vindt ik het weer eens tijd om wat te laten horen van me. Daarom schrijf ik nu hoe het gaat.

Nooit gedacht, maar ik ben vandaag gewoon precies 40 weken zwanger! Ook heel eerlijk, ik hoopte niet dat ik de 40 weken zou aantikken. Gewoon omdat ik geen geduld zou hebben en omdat ik het misschien toch zwaar zou vinden. En inderdaad, mijn lichaam vindt het niet zo leuk meer. Maar dit boefje denkt er anders over.

Papa is ook de hele maand januari lekker vrij, en daarom mag de kleine zich zeker gaan melden. Zodat wij nog even keihard met zijn 4-en kunnen gaan genieten van ons gezinnetje. Papa gaat per 1 februari een nieuwe carrière uitdaging aan, dus hoe later hij komt, hoe minder tijd we hebben. Dus iets van een tijdsdruk is er ook wel.

Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Want wachten alleen doen we niet. We wandelen veel, in hoeverre het nog kan, lunchen ergens, gaan koffiedrinken. En we genieten dan ook nog maar even van onze nachtrust. Alhoewel, het slapen ook steeds minder gaat en soms hopeloos is.

Al 2 weken lang heb ik elke dag oefenweeën, voorweeën, Braxton Hicks, harde buiken, you name it en ik heb ze allemaal. Vorige week ben ik zelfs om 02.00 ’s nachts er wakker van geworden en dacht, hallelujah, het gaat beginnen. Maar helaas stopten ze rond 04.00 weer. En ondertussen nog niets, dus oefenen we gewoon even verder.

In week 38 had ik controle bij de verloskundige en zoals altijd wordt je bloeddruk dan gemeten. Normaal ligt deze bij mij wat lager, zoals 90/60. Nu was deze ineens 130/88. En in combinatie met mijn hoofdpijn, die ik al een tijdje had, werd ik dus doorverwezen naar het ziekenhuis om wat bloed en urine onderzoek te doen. Ook werd er even naar de baby geluisterd. Alles was goed gelukkig, wat een opluchting. De 1e bloeddruk meting was te hoog, daarna was de 2e meting een stuk lager dus werd er ook niets ondernomen. Dus mochten we gelukkig weer naar huis!

In week 39 dacht ik wat vruchtwater te verliezen,. Wat ik dus opgevangen had, leek op vruchtwater zei de verloskundige. Maar de tijd erna bleef het rustig, dus wat het was, geen idee. En aangezien ik geen verdere klachten had besloten we om het te laten rusten.

Week 40: Vanmorgen, op de uitgerekende datum, 14-01-2019, kwam de verloskundige om te kijken of eventueel strippen mogelijk zou zijn. Hiervoor moet er al enige ontsluiting zijn en de baarmoedermond moet te voelen zijn. Wat er dan gebeurt is dat de verloskundige met de vingers ronddraaiende bewegingen maakt rondom het hoofdje van de baby en scheidt de vliezen van de baarmoederwand rondom de baarmoedermond. Dit stimuleert je lichaam tot het aanmaken van het stofje prostaglandine. En dit heb je nodig om te kunnen bevallen. Het strippen was mogelijk dus dit is ook gedaan. De hele dag heb ik al krampen, en een zwaar gevoel in mijn onderrug. Maar ja, al 2 weken lang heb ik vanalles. Dus of het hierdoor komt, dat weet ik niet. Maar voor nu is het afwachten op de baby! Hopelijk duurt het niet lang meer. Ik ga nu lekker met de beentjes omhoog.

Duimen jullie mee voor me?

Veel liefs, en hopelijk is mijn volgende blog met baby nieuws!

(p.s foto’s komen nog, ik heb wat problemen met mijn pc nu. Zie mijn Instagram voor foto’s.)

mamashuisje 40 weken zwanger

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *