Zwangerschapsupdate : week 24

ย 

Mamashuisje zwangerschapsupdate 24 weken zwanger

Joeehoe, even een update van de zwangerschap.

Alweer 24 weken zwanger. Het is cliche, maar o zo waar.. De tijd vliegt. We zijn nu al ver over de helft!

Buikfoto

Elke week maak ik een buikfoto, of nou ja, dat was mijn goede voornemen, het is nu om de 2 weken dat ik een buikfoto maak. Ik vindt dat dit me nog goed afgaat met een 1 jarige dreumes om me heen.

Vaak denk ik, hm, valt op zich nog mee met mijn buik maar dan ineens maakt het een groeispurt en dan zie je wel ineens duidelijk verschil in de foto’s. Laat me weten of je het leuk vindt dat ik een collage maak van mijn buikfoto’s! ๐Ÿ™‚

Controle afspraak verloskundige

Deze week ben ik naar de verloskundige geweest voor de 4 wekelijkse controle. Alles was goed gelukkig! Hartslag klopte krachtig, was lekker bewegelijk en had de hik, hihi. Ook was het weer tijd voor het weeg-moment. (Help)ย  Op dit moment staat de teller op +4kg. Op zich best netjes toch ? Mijn baarmoeder loopt ook telkens 2 weken voor, dit komt waarschijnlijk omdat mijn 2 zwangerschappen dichtbij elkaar liggen. No worries dus!

Zwangerschapskwaaltjes

Ook heb ik de benodigde kwaaltjes. Nooit kwaaltjes-vrij geweest, haha. De vermoeidheid komt ook weer om de hoek kijken, maar ja wat wil je met een drukke dreumes. Hele levendige dromen en licht slapen. Maagzuur is zo af en toe, gelukkig maar. En het moeilijk naar de wc gaan, sorry not sorry!

Dagindeling van een zwangere

Ik moet nog wassen, strijken, koken, stoffen.. Nesteldrang? Stilzitten zit er bij mij niet in, maar ik moet daar wel echt mijn weg in gaan vinden. Vaak heb ik teveel gedaan en aan het einde van de dag toch best last van mijn onderrug. En als ik dan net heb besloten om even te gaan rusten, in de vorm van liggen, netxflixen of bloggen, besluit grote broer wakker te worden. (lees 1 urige slaapjes tegenwoordig).ย  Leuk, die fases hoor.
Nu heb ik lekker een weekje vrij, maandag weer werken. Dus dan kan ik wat rustiger aan doen. Rustig opstaan, broodje eten, aankleden. Wat spelen en wat boodschapjes doen in de ochtend om dan rond 12.00 kleine grote broer zijn middagslaapje te laten doen. Na dit slaapje dan eten we nog even wat en dan gaan we vaak nog een rondje lopen of fietsen. Tussendoor heb ik al de was aangezet of opgevouwen. Rhydian kijkt nog wat baby tv na onze ronde en ik rust nog wat, 5 min! Om vervolgens te gaan koken en eten, zo rond 17.00. Toetje erna, en dan het eten wat laten zakken. Nog wat spelen en tv kijken en daarna ons avond ritueel. Lekker badderen of douchen, vitamine D druppels en melkje drinken. –> laatste tijd is dit maar 20 ml dus binnenkort geen avondfles meer. Tandjes poetsen, knuffelen en kusje geven en Rhydian gaat lekker slapen rond 19.00. Tot de volgende morgen 08.30. Super fijn dus!

Wat hebben wij afgelopen dagen gedaan?

We hebben hele leuke dagen gehad. We zijn gaan lunchen, koffie drinken, gaan winkelen, zijn naar de bioscoop geweest (Rhydian was bij opa en oma logeren), we zijn gaan zwemmen met Rhydian! Hij is zo gek op water. Altijd al geweest, maar was wel serieus in het zwembad, bijna nooit een lachje. Terwijl hij de vrolijkheid zelve is. Maar laatste tijd was het gieren van het lachen. Nu zitten we te twijfelen om toch weer te gaan (baby) zwemmen met hem. Nu alleen nog even druk met saaie telefoontjes, na onze lekkage en de geleden schade hiervan.

Wat zouden jullie nog meer willen weten?

Ik moet nu weer gaan, want Rhydian is weer wakker , ๐Ÿ˜‰ ! Tot de volgende update!

Liefs, Karine

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *