Mamashuisje echo

Zwangerschapsupdate : Week 27 & Bezoekje aan de verloskundige

De laatste week van het tweede trimester, wauw! Het derde en laatste trimester gaat al bijna in, welgeteld op maandag! ๐Ÿ™‚ Baby groeit, mama groeit!

ย Hoe het gaat ?

Lichamelijkย  Het gaat heel goed, eigenlijk! Ik merk wel dat het zwaarder wordt nu, ik voel mijn onderrug nuย  meer en eerder. Na lang staan, of veel tillen en bukken. Rhydian tillen, of achter de nieuwe hobby van Rhydian aan. Dat wil zeggen, veel met speelgoed gooien haha of gewoon lekker speelgoed verplaatsen. Als ik niet zwanger zou zijn zou ik eerder afvallen dan aankomen. Haha! Het houdt je lekker jong. ๐Ÿ˜‰ Normaal ben ik ook altijd wel van het lekker doorlopen, maar nu merk ik dat dat sinds deze week niet meer gaat. Mijn banden die gaan dan enorm trekken en ik krijg ook steken in mijn zij. Dus een teken om even wat rustiger aan te doen.ย  Wat ik wel lastiger vindt gaan worden is het slapen. Het comfortabel liggen. Ik heb telkens in mijn hoofd om op mijn linkerzij te liggen. Dat schijnt het beste te zijn voor de baby, de zuurstof toevoer is dan optimaal. Gelukkig heb ik een beetje steun van een voedingskussen. Dat ligt lekkerder. Alleen ik droom nu heel veel en heel levendig. Ik weet alle dromen nu nog na te vertellen of voor me te zien. Dat schijnt heel normaal te zijn. Kunnen we alvast weer langzaam wennen aan de gebroken nachten straks.ย  Probeer voor het slapengaan zo min mogelijk te drinken nog, alhoewel dat best lastig is, want ik heb de laatste tijd zo een dorst haha. Dat had ik ook zo tijdens de borstvoedingsperiode van Rhydian.

Mentaalย  ย Er is nog zoveel te doen in mijn hoofd. Naam bedenken, geboortekaartjes bekijken, babykamer gereed maken. Vanwege de lekkage die we gehad hebben, maanden terug, maar na laksheid van de verzekering pas vorige week gemaakt. Dus nu zijn we druk bezig met schuren en verven. Want Rhydian verhuist naar boven. En dan krijgt hij zijn eigen verdieping met een stoere dreumeskamer! En baby broertje krijgt Rhydian zijn kamer. Met eigen meubeltjes en decoratie. Ik zal hier binnenkort ook een blogje over schrijven als jullie dat leuk vinden.ย 

Verlof komt er ook al aan, vooral omdat ik minder ben gaan werken. And I love it! Nu max 3 (halve) dagen achter elkaar, en altijd 2 en vaak 3 dagen vrij. Ik zou eerst met 5 weken voor de uitgerekende datum met verlof willen gaan, maar nu zit ik sterk te twijfelen met 4 weken zelfs. Omdat het zo goedย  gaat en dan heb ik wat extra tijd erna met mijn 2 kleintjes. ๐Ÿ™‚

Nu nog even lekker genieten van mijn zwangerschap. De tijd vliegt voorbij en daarom vindt ik het echt belangrijk om van alle kleine dingetjes te genieten. De schopjes, kriebeltjes en alle hikjes. Soms vergeet je dit wel eens en dan relativeer ik even en neem ik de tijd om even te gaan zitten en gewoon te gaan genieten van dat moment. Vooral met mijn kleine man die er al rondloopt of rond kruipt is dat best een uitdaging haha!

Op dit moment dat ik dit stukje schrijfย ben ik bij de verloskundige en zit ik al bijna 2 uur te wachten na het drinken van mijn suikerdrankje. Gelukkig zit dit er ook weer bijna op. En dan ga ik lekker naar huis, knuffelen met Rhydian. Opa en oma passen even op. Zo fijn! En daarna gaat mama een lekkere boterham eten haha. Best honger na een halve dag nuchter te moeten zijn. Dit is vanwege PCOS. Dan heb je meer kans op zwangerschapssuiker. Gelukkig heb ik nergens last van, en was het bij mijn zwangerschap van Rhydian ook alles goed! Mijn bloeddruk was ook weer gemeten en was wat laag, 90/58. Vindt ik dus niet gek dat ik soms sterretjes zie haha. Dropjes en Dextro eten dus ๐Ÿ™‚

De verlos

ย Wens jullie een fijne dag en geniet van het herfstweer.

Tot de volgende zwangerschapsupdate!

Mamashuisje zwangerschap

Liefs, Karineย ย 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *