Phanpy elektrische draadloze borstkolf mamashuisje.nl review blog

Kolven met de Phanpy : de elektrische draadloze borstkolf

Lieve lezers,

Onze kleine meid is geboren op 28-07-2021. Ook dit keer geef ik weer borstvoeding. Voor de 3e keer. Vanaf dag 1 loopt dit al super goed. Soms een beetje té goed. Aangezien er dan in 1x een hele golf melk uitkomt waardoor Nóvelle dit niet kan bijhouden en verslikt of loslaat. Ook hebt ze in de 2e week, en nog steeds wel, veel krampjes gehad hierdoor. Wat wel dan weer handig was, is dat ze snel klaar was met drinken. Devlin was ook zo een snelle drinker, dat is heel fijn.

Toch nam ik contact op met de lactatiekundige omdat ik het sneu vond dat ze zo haar best moet doen om niet te verslikken. Je hoorde dat ze echt aan het klokken was. Ik kreeg de tip van de lactatiekundige om dan voor te voeden even te kolven, om te resetten, en daarna Nóvelle aan te leggen. Dan reset je dus de borsten en Nóvelle kan dan rustig drinken. Ik heb het idee dat het wat stabieler word, maar dat kan ook natuurlijk omdat je lichaam aanpast en Nóvelle wat ouder word.

Phanpy elektrische draadloze borstkolf mamashuisje.nl review blog
De kolf met de borstschilden en usb kabel

Ik kreeg de Phanpy kolf binnen en wat zat het goed en eenvoudig ingepakt. Het was een feestje om dit open te maken. Deze stond zó op mijn lijstje, omdat dit pure vrijheid heeft en geeft tijdens het kolven.

Dus ik ging kolven met de Phanpy elektrische draadloze borstkolf. Wauw, wat is dit handig! Ik heb me hiervoor best wel geïrriteerd aan die draadjes en buisjes etc. Ook vooral omdat ik een hele tijd heb mogen voeden. Ik heb Devlin 1,5 jaar borstvoeding gegeven. En het kolven hoorde er ook bij en vooral op mijn werk. Daar zat ik dus, te knoeien met die draadjes en kabels en opladen etc. Met deze heb je dit niet en is dit dus een verademing.

Het is dus helemaal draadloos dus ideaal met 3 kindjes. Dan kook je en kolf je. Dan drink je koffie en kolf je. Je doet de was en kolf je. Je maakt je op en kolf je. Je schrijft een blog en kolf je. Net een mama. Die is ook net zo druk, hihi. Super handig dat wel!

Ik voel me vrij en dit maakt me blij!

De kolf

Je krijgt 1 enkele kolf in de verpakking. Wil je dubbel kolven zoals ik, dan bestel je er 2.
Op het eerste gezicht ziet de kolf er luxe uit. En opvallend ook met haar oranje kleurtje. Je hebt deze ook in het groen. Het zijn mooie pastel kleuren. Helemaal trendy ook nog eens!

Je haalt alles uit elkaar en je kookt/steriliseert alles, behalve waar de accu zit natuurlijk. Het uit elkaar halen en in elkaar zetten is heel handig. Mocht je iets niet snappen kan je makkelijk een video bekijken. Het opvangbakje kan tot 150 ml opvangen. Je kan het zelfs afsluiten met de geleverde afsluitring. Je kan 2 tot 4 kolf cycli met 1 batterij. Dus best lang is dit. Vergeet dus tussendoor niet op te laden om niet voor verrassingen te komen te staan. Je hebt dus 5 verschillende zuig niveaus dus er is er altijd wel 1 bij die comfortabel aanvoelt voor je. Je ontvangt 2 verschillende schilden mee. 20mm en 24mm. Ik gebruik de 20mm. Dit is echt volledig persoonlijk natuurlijk. Het mag niet schuren, dat betekent dat deze te klein is. Je kan hem ook instellen op jou kolf cyclus. Met 1 druk kolf je meteen de door jou afgestemde cyclus. Je hoort de motor wel een klein beetje als je kolft maar deze is echt wel een stuk stiller dan andere kolf apparaten. Je ontvangt de kolf wel leeg, dus vergeet niet eerst om op te laden.

Phanpy elektrische draadloze borstkolf mamashuisje.nl review blog
De knopjes om in te stellen

Mijn kolfbeurt

Ik zet de kolf in mijn borstvoedingsbeha en deze maak je ook weer vast. Je moet even goed kijken en aanvoelen of hij goed de tepel pakt. Wat ik dan doe is, je borst vastpakken en een soort hamburgertje te maken en je tepel in de kolf te stoppen, daarna op de harde kolf stand zetten zodat hij goed vacuüm zuigt, en dan heeft hij hem goed vast en dan zet ik hem weer op de stimulatie stand. Hij gaat na 2 minuten automatisch naar de kolffase. Maar je kan hem handmatig op deze zetten wanneer de melk begint te stromen. Dat doe ik. Bij mij begint de melk eerder te stromen, dus zet ik hem dan op de kolf stand.

En dan zet ik hem eerst op de 2e stand van de kolffase en daarmee kolf ik zo een 3 min. En daarna zet ik hem 1 of 2 standen hoger. Net hoe vol mijn borsten aanvoelen en dit prettig is. Ik moet zeggen dat het een hele goede zuigkracht heeft en stand 5 net even té is voor mij. Dit is dan heel verschillend per persoon. Voor mij werkt dit zo. Ik kolf dan zo een 15 a 20 min in totaal. Dus ook per borst.

Wist je dat dubbel kolven beter is voor je opbrengst en je productie?

Phanpy elektrische draadloze borstkolf mamashuisje.nl review blog
Opmaken en kolven
Phanpy elektrische draadloze borstkolf mamashuisje.nl review blog
Bloggen en kolven

Ik voel me echt vrij met deze kolf en maakt me blij. Jeej!

Het is nog even onwennig met zo een voorgevel te lopen (in huis), haha, en te kolven maar ze blijven echt goed zitten. En ik heb in 2 min zo een 100 ml gekolfd. Dus ja, ik ben heel tevreden met dit product. Dit maakt het kolven, wat soms al een rot klusje is, toch wel leuker en makkelijker. Je bent niet zo gebonden meer en dat gevoel is ook wat waard.

De melkopbrengst

Ik heb het idee dat de opbrengst gelijk is aan mijn vorige kolf. Of zelfs ietsjes meer. Dit is moeilijk te vergelijken omdat elke kolf beurt weer anders is. Althans, in mijn geval dan. Al met al, ben ik enorm blij met de kolf! Ik raad jullie deze dan ook echt aan.

De prijs/kwaliteit verhouding

Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding echt mooi in balans. Je krijgt een volwaardig product voor deze prijs. En ik vind dat de kolf echt niet zo duur is of duurder is ten opzichte van een niet-draadloze kolf. En hij is zeker veel goedkoper dat de bekendere draadloze kolf. Ik zou zeggen, zet hem op je lijst!

Mijn cijfer is een 9+. En waarom geen 10? Nou, omdat de kleur roze er niet is 🙂

Je shopt hem nu hier bij www.bol.com.

Phanpy elektrische draadloze borstkolf mamashuisje.nl review blog
De opbrengst na een snelle kolfbeurt

Phanpy elektrische draadloze borstkolf mamashuisje.nl review blog
De melkopbrengst

Veel kolfplezier!

Liefs,

Karine